Mysigt äventyr på räls



Vill ni göra något mysigt om ni råkar befinna er i denna delen av Sydafrika en speciell helg i juli, så kan jag rekommendera Creighton Aloe Vera Festival. Inte så mycket marknaden och de små sportshändelserna som hänger ihop med det hela, vilket i och för sig säkert är trevligt, men turen med det gamla ångtåget var riktigt speciellt. Och svårslaget. 



 Olika vagnar hade olika stil, men vår var kallad restaurangvagnen eftersom den serverade något litet att äta om man så ville. Tågets inte allt för höga hastighet var perfekt, då vi inte ville missa något av den fantastiska vinternaturen utanför fönstren. Bondgårdar, grässlätter, gamla stålbroar, någon liten by och den vackra Umzimkhulu-floden kunde beskådas. 


Höjdpunkten var helt klart då vi kunde kliva av tåget mitt ibland de ståtligt blommande Aloe Vera-växterna. Just den varianten vi såg heter Aloe Ferox och ska vara bra för både hudskador och infekterade sår. Det var nästan overkligt att se så många på en gång. Korna vid floden gjorde det hela ännu bättre. Det var precis som de väntat på oss. 




Ett litet lugnt äventyr en helt vanlig helg är aldrig fel. Ligger andan på är det inte helt omöjligt att vi ses där igen nästa år. Kommer ni med?

Kommentarer

Populära inlägg