När ni har vägarna förbi


Ni kommer kanske ihåg den där helgen för ett tag sedan då vi åkte ångtåg? Samma helg hyrde vi en stuga i vackra Underberg, som är själva början på bergskedjan Drakensberg, eller the Berg som man säger här. 

Det är fortfarande vinter i Sydafrika, vilket vi inte direkt märker något nämnvärt här på östkusten, men i bergen var det definitivt annat. Snön lös med sin frånvaro, men vi hade tidvis riktigt kyliga vindar. Inomhus var det fleecefiltar, öppen eld och uppvärmda vattenflaskor i sängen på nätterna som gällde. Mysigt, men i kallaste laget. 

Hit åker man för de storslagna vidderna och för att kunna förundras av det natursköna som finns att upptäcka överallt. Det finns många mjölkbönder där och därmed många kor i hagar utmed vägarna. Nu har jag inga bildbevis, men på vissa ställen delade dessa djur plats med babianer i mängd. De verkade komma bra överens och lät varandra vara ifred och göra det de är bäst på. Äta.


Vi fyllde dagarna med ett litet stopp här och ett annat litet stopp där. Vi tog bland annat en promenad. Inte så jättelång, men lång nog för att den där härliga frihetskänsla hann infinna sig. Tidvis hade vi sällskap av en grupp eland eller älgantiloper som det tydligen också heter på svenska. Nästa gång får det bli en längre vandring med matsäck och allt. 



Drankensberg är ytterligare ett ställe ni borde besöka när ni har vägarna förbi. Det finns mycket vackert att vila ögonen på och det är mycket som borde upptäckas. Vintertid är naturen inte alls lika frodigt grön som på sommaren, men det är dock ändå väldigt vackert.  


Kommentarer

Populära inlägg