Maj - en speciell månad










När jag tänker på månaden maj, så är det numera inte bara ljusgröna björklöv, fågelkvitter och allt längre kvällar som tankarna hägrar kring. Kanske är det för att där jag bor är vi farligt nära vintern, men inte bara det. Maj betyder Barnskyddsmånad, eller Child Protection Month som det heter här. Att barn ska få leva tryggt är givetvis alltid väldigt viktigt och något organisationen jag arbetar för strävar efter hela tiden, men att det uppmärksammas extra mycket nu är bara bra. Kanske kan vi och våra kollegor inom samma "bransch" få andra att öppna upp ögonen för vikten av att barn bör befinna sig i trygga sammanhang och vad som kan göras om så inte är fallet. Och, självklart också vad barnen själva kan göra då de känner sig otrygga eller har blivit utsatta för saker de på olika sätt skadats av. 


Så, vad har vi gjort iår? Åter igen har vi besökt skolor. Det har varit bade vårt team, på egen hand och tillsammans med andra organisationer. Senast var vi på en likvärdigt högstade/gymnasia-skola tillsammans med polisen och ett rehab-center. Vi delar givetvis med oss av vårt alltid lika viktiga Protective Behaviours-budskap. Jag kan inte sluta beundra de som skapae detta “personliga barnskyddsprogram”, när vi på första parkett nu kan se hur det förändrar människors tankebanor och förståelse. En fantastisk verktygslåda att ta fram.



Maj har fortfarande dagar kvar, så aktiviteterna kommer fortsätta. Organisationens personal kommer få sig en egen dos av barnskyddstänket som en påminnelse samt att en av mina närmsta kollegor kommer medverka med samma tema på den lokala radiostationen. Mer kommer säkert läggas till innan slutet av månaden, men vad får vi helt enkelt se.

Kommentarer

Populära inlägg