Den stora julfirardagen



Det var glada, spända barn på centret igår. Den stora julfirar-dagen hade äntligen anlänt. Matsalen var pyntad och ungarna klädda i sina bästa kläder. Precis som förra året spenderade jag en del av dagen med dem. Så roligt och speciellt.
Det var ett helt program planerat. De äldsta barnen hade övat in en trumakt för att välkomna julen på riktigt. 

De hade även ett julspel, med de sötaste av söta små bräkande fåren. Speciellt fåret med ena armen i gips. En tjej berättade varför Jesus kom till jorden och varför vi firar jul. De klassiska julsångerna sjöngs och de svenska volontärerna gick Lucia-tåg i repris, då det hade varit en önskan. I brist på tomtedräkt fick barnen ta emot julklappar av en manlig tärna, vilket gick alldeles utmärkt. Presenterna var donerade från, för mig, okända personer, men stort tack till dem. Barnen var verkligen så lyckliga, lekte och gick omkring och visade upp sina klappar för varandra. 

💚
Självklart var det speciell lunch dagen till ära. Det här året var det smaklig biryani med kyckling, ugnstekta grönsaker och sallad. Nu slutade inte firandet så här, utan den lokala, motorcykelklubben anlände med mer julklappar och godispåsar, till barnens förtjusning. De stannade ett tag och hade med sig en hel låda med ansiktsfärg.

Där någonstans, när allt fler tjejer och killar förvandlades till fjärilar, katter, Stålmannen och Lädderlappen, åkte jag hemåt. Trött, men fylld av julstämning och tacksamhet.

Kommentarer

Populära inlägg