Högljudda diskussioner




Är det något som skapar högljudda diskussioner på lokala sociala medier ibland, så är det områdets sexarbetare. ”De är äckliga, inget värda, de måste sluta att utföra det de gör i buskarna” och en hel del annat ogenomtänkt snack. Det finns inte många tankar tillövers om hur lätt det ändå är att hamna där, som samhällets absoluta bottenskrap, om man ska tro dem som skriker högst. 
Vad jag önskar att dessa människor skulle få lite perspektiv på det hela. Ha ett samtal med någon det gäller. Som, kvinnan jag såg skymta förbi på kontoret med en bebis i famnen.
Hon växte upp med sin mamma, älskad och uppmärksammad. Mamman dog och tjejen flyttade med en familj de redan kände från en storstad till en annan. När även en av föräldrarna i denna familj avled, var hon inte längre välkommen att bo kvar. Hon följde då med en kompis till vårt område, där det sas att hon kunde få hjälp att bygga upp sitt liv. Kompisen försvann, och verkar inte ha varit en särskild pålitilg sådan. Den unga kvinnan hade ingen att ty sig till på det för henne helt nya stället. Hon träffade en annan kvinna, äldre än henne själv, som lovade husrum och mat, på ett villkor att hon bidrog till hushållets kassa. Hon gick med på det, och fick då reda på att det inte var vilket bidrag som helst, utan att hon måste börja prostituera sig. Hon var tvingad till det, och såg ingen annan utväg. I hushållet fanns ytterligare en ung tjej som tvingats till precis samma sak. Efter ett tag blev hon gravid och när barnet fötts rymde hon. Tjejen kunde inte alls tänka sig att forsätta. Det var inte hon. Hon önskade ett bra liv för sitt barn. Det var så hon hamnade hos en av de personer som ofta ringer oss och rapporterar om personer som behöver hjälp. Den unga kvinnan tog emot den utrsräckta handen och nu finns det en bra och trygg lösning för henne och barnet, även om det just nu bara är tillfälligt.
Tillbaka till att sexarbetare är ovärdiga. Det är sorgligt det där, för det väldigt få inser är att de som av olika anledningar säljer sina kroppar på den marknad som ändå finns och inte sinar, också har drömmar, känslor och åsikter. Men, vem vill lyssna till dem?

Kommentarer

Populära inlägg