Vintern har anlänt


Första juni betyder att vintern har anlänt. Enligt almanackan alltså. Härlig blå himmel med ljumna dagsvindar är vanligt. Luftfuktigheten är ett minne blott. Kvällar och nätter är kyligare och det sitter på något sätt kvar i väggarna även på dagarna, så det är tillfällen då man fryser ändå in i märgen, men det finns inget några filtar och tofflor inte kan råda bot på. Både hemma och på kontoret. Och, så borde valarna och delfinerna snart vara på intågande, vilket alltid är spännande. Så, snart kommer det vara svårt att slita blickarna från vår alldeles egna panorama-havsutsikt från köket igen. Det är vår vinter det.

Visst är årstiderna aningens mer diffusa i Sydafrika jämfört med Sverige, men de finns helt klart. Sommar är varm, väldigt varm ibland med svettig luftfuktighet och regn, så denna period är helt klart grönast. Favoriten hösten är som den perfekta Sverige-sommaren och våren är lite som vintern, men ljusare. Även fast det blir ljusare, kanske en så där två timmar senare på sommarmorgnarna jämför med nu och mörkare cirka en och en halv timma tidigare på kvällarna, så märks det tydligt. I hela kroppen. 

Det blommar ständigt här, fast olika träd och arter under olika årstider. Så här ser det ut just nu, om ni skulle vara intresserade. En helt vanlig vinter-söndag på östkusten.






Kommentarer

Populära inlägg