Vackert, avkopplande och helt fantastiskt



Gårdagens besök till områdets nationalpark var en riktig höjdare. Inte bara för att det är en lågrisk-aktivitet utan några som helst folksamlingar, men även för att det är vackert, avkopplande och helt fantastiskt. 

Vill man, så finns det massor att göra, om man inte känner för att bara köra omkring och beundra naturen och djuren. Det går att rida hästar eller cykla BMX, köra 4x4 off track, vandra eller besöka grottor. Åka zip-line, campa, gå över hängbro, ha konferenser eller till och med gifta sig.

Vi undersökte parkens kapell, där många har lovat trohet till döden skiljer dem åt. Lugnet och friden är påtaglig i detta något annorlunda Guds hus. Utan vare sig fönsterglas och dörrar.



Precis bredvid finns resterna av en gammal bygnad. Kan hända att någon en gång bodde och levde sitt liv där. Historiens vingslag gör sig påmind, minst sagt.



Djuren hade spridit ut sig över hela området den här dagen. Var man än fäste blicken, så fanns det något att titta på. Gnuer, antiloper av olika slag, giraffer, zebror och för allra första gången såg vi vårtsvin. Men, bäst av allt var ändå att det var så många ungar. Söta och speciella. Vilken förmån att få se allt detta på nära håll.




Så, är det den långa hängbron. Har man inte gått över den, så räknas knappt besöket i parken. Det spelar ingen roll hur många gånger mina fötter trampat över djupet och träden, det är lika storslaget varje gång. 



Passa nu på att göra utflykter i naturen där du är. Stäng inte in dig hela tiden, utan fyll lungorna med frisk luft. Det ger både styrka och lycka. 

Ta hand om dig!

Kommentarer

Populära inlägg