Hur går det?


Hur går det med utegångsförbudet? Jag måste säga att det går förvånandsvärt bra. Om jag inte tänker på hur det är för andra, de mer utsatta, så har jag inte mycket att klaga på. Jag känner mig inte isolerad, rädd eller bitter. Jag var ju redan rätt luttrad när lockdown anlände, hade redan varit självisolerad i en hel vecka.


Vad gör du hela dagarna? Här är det full aktivitet. Jag arbetar så gott det går och det gör M också. B har skollov, så han behöver inte distansplugga. Än. Annars har det blivit trädgårdsarbete, städ och tvätt. Vi spelar spel, tittar på film, läser. Kommunicerar med andra via WhatsApp. Tränar vid poolen, eller i poolen om du är B och måste simträna. Vissa bakar. Ni ser, livet rullar på. Vad jag väntar på är att upptäcka den talang jag inte visste att jag hade. Det finns ju tid kvar, så det kommer väl. 


Har du inte varit ute alls? Nej, om vi inte räknar med att jag varit ute med soporna när sopbilen skulle komma, eller smugit ut för att se hur det ser ut på vår gata. Tomt, och lite småprat från grannarna hörs över murar och staket. Annars inget.


Vad är tråkigast? Det kanske är att jag inte kommer åka till Sverige som planerat i slutet av april, men nu är det som det är. Det får bli när allt har blåst över och det passar bra med jobb och liv.


Vad är bäst? Det är lugnt och stressfritt. Sen är det trevligt att ha hjälp av B i trädgården. Jag lär, han gör och ibland gör vi det tillsammans. Så härligt med ett stort barn här hemma. Ok, han tjänar lite pengar också. 


Vad är olikt? Förutom att vi är mer eller mindre instängda, så är en del självklart olika mot normala förhållanden. Mitt kontor ändrar plats efter dagligt tycke och smak. Verandan är trevligast, matbordet går bra och soffan är mysigast. Morgonpromenaden eller joggen, har byts ut mot en tränings app och ett hopprep. Hemmasysslor känns helt plötsligt roligare, och det är ju rätt positivt.  Naturljuden uppfattas starkare. Fåglarna tar mer plast, havet är högljutt. 


Nu har ingen frågat mig de här frågorna, men någon kanske har undrat lite i smyg. Om du är lite extra intresserad, så kan jag berätta att jag startat en tillfällig blogg om mina lockdown-erfarenheter. Den heter The Lockdown Diary och kan hittas här. Jag försöker göra dagliga inlägg om ditt och datt relaterat till situationen. Notera att det skrivs på engelska, men det går ju alltid att använda Google översättning om språket skulle vara ett hinder. 

Kommentarer

Populära inlägg