Ljuvligast i landet



Vi gjorde en  bilutflykt igår, bara för att få se omgivningen en liten stund. Världen finns kvar ändå! Ett stopp på en parkering vid havet går inte av för hackor. Även om vi inte såg något då, så är det en hel del valar och delfiner i området nu. Har iallafall sett stora, mäktiga plask och lite valryggar på avstånd från vårt hus. Alltid lika spännande. Årets sardiner har också kommit till kusten i mängd och facebook flödar över av fiskfångst och enstaka hajar som släpps fria då de lyckats trassla in sig i näten. Som laglydiga människor, åker vi inte ut och tittar live. Det är ju trots allt förbud att vara på stranden för tillfället.


Vinter på östkusten, iallafall där vi bor, bör vara den ljuvligaste i hela landet. Medan andra delar har regnperiod, vind och köld, till och med snö då och då, så kan vi njuta av ljumma, soliga dagar med klarblå himmel. Vind och skugga kan dock vara rätt kylig, kvällarna och nätterna lika så. Inomhus är det ofta kallt, då ingen har element installerade eller dubla fönsterglas, men det finns inget en kopp te, en filt och varma strumpor inte kan råda bot på.

Ett sant vintertecken är att aloveran blommar. De finns många sorter, men blommorna är alltid vackert orangeaktiga. Vilken ynnest att få se dem på min morgonpromenad varje dag.  


Nu när jag har vant mig vid att vintern ska vara så här, är det svårt att ens föreställa mig att jag ändå levt så många år med snöslask och skrapande av isiga bilfönster. Hemska tanke. Men, precis som för alla andra, vi har en tendens att kunna anpassa oss.

God fortsättning på midsommarhelgen till alla i Sverige, eller 
Happy Father's Day if your are a dad in South Africa! 

Kommentarer

Populära inlägg