Uppdatering

 


Ska vi ta och uppdatera oss lite grand om vad som händer här borta hos oss? Att livet inte är det samma som innan Corona kan nog de allra flesta hålla med om, men vi anpassar oss. Vad annat kan vi göra? President Ramaphosa ska hålla ett nytt tal nu i veckan och vad det kommer handla om kan vi bara spekulera om. Striktare regler igen, kanske? Siffrorna av smittade går upp här med, men ska jag vara ärlig så struntar jag i statistiken för det mesta. Har blivit redigt trött på detta nu, precis som alla andra.  

Numera är ingen av oss hemma om dagarna. Det är slutet av skolåret och B pluggar på för fullt för proven där de ska bevisa att det kan allt de lärt sig under året. High school väntar härnäst. M har varit på kontoret nästan hela tiden som den personalfrågor-person hon är, medan jag bara de två senaste månaderna. Äntligen kan vi köra igång med forskningsprojektet vi skulle påbörjat i april. Visst har vi förberett oss på olika sätt, men alldeles snart kan våra community workers påbörja alla telefonintervjuer som behövs för att få våra frågor besvarde. Mer om detta vid ett senare tillfälle. Ska bli spännande iallafall.

Fritiden känns aningens haltande. Vi är hemma mestadels. Bs alla sportsevenemang har inte varit tillåtna, endast några simtävlingar utan publik. Nöjesställen har öppnat, men med hälften av normal kapacitet. Undrar egentligen om någon går? Vi gör ärenden när det behövs och bär fortfarande mask, får temperaturen tagen på många ställen och spritar händerna där till.

Och, så har vi härlig vår! Vissa dagar är varma och hur sköna som helst, medan andra regnar bort. Gräset frodas och så gör ogräset, så trädgårdsarbete finns alltid på agendan. Precis som det ska den här tiden på året. Det är iallafall något Corona inte har förändrat. 

Kommentarer

Populära inlägg