Stora julfirardagen

Idag är den stora julfirardagen och med en fjortonåring i huset skulle man kunna tänka sig att dagen borde få en lugn start med sovmorgon, men till min förvåning har spänningen tydligen inte lagt sig. Redan klockan 07 var vi klara med julklapparna och kunde fortsätta dagen. 

Det var bara att köra på tyckte en del av oss och begav oss ut på långpromenad i luftfuktigheten. Det var lugnt och tyst och de flesta höll sig inne. 


Väl tillbaka var det dags att påminna sig om vad julen egentligen handlar om. Jesus. Och, omständigheterna varför han kom till jorden. Vår kyrkas onlinebudskap var så kort att vi hittade ytterligare ett på YouTube. Det finns hur många julgudstjänster som helst att välja på, så hitta gärna något du också.

Jullunch hör ju till, så det hade vi också. God mat som tillagades till klassisk julmusik och som inmundigades på altanen. Härligt. 


Lite vila på det och jag försökte mig sedan på ett samtal till Sverige. Mottagningen var dålig, så det gick så där. Men, det var ändå trevligt att få se några välkända ansikten (och ett nytt).

Så här kommer det rulla på i några dagar till. Fridfullt och lugnt. En något annorlunda jul har vi nog alla, men att inte ta allt för givet och kunna göra det vi alltid gjort är nyttigt. Vi anpassar oss lättare än vi tror. Det handlar nog ändå mest om attityden. Att inte kunna gå till kyrkan och hälsa på barnen på centret några timmar idag är skillnaden för oss i vårt hushåll, men jag är säker på att de har det bra utan oss.

God fortsättning & Ta hand om er!

Kommentarer

Populära inlägg