Det oförutsedda med safari

 


Kortsemestern fortsatte på stället vi varit på många gånger förut, men varför inte? Det oförutsedda med safari är ju ett vinnande koncept även om det är på samma plats om och om igen.


Parken vi så gärna återvänder till heter Hluhluwe-Imfolozi Park. Området är hela 96 000 hektar stort och är hem för omkring 85 djurarter samt 340 olika fågelsorter. Vilket paradis! Det har varit en skyddad nationalpark sedan 1895, men var jaktmarker innan dess. Skulle ni ha vägarna förbi någon gång i framtiden, så kan jag verkligen rekommendera ett besök.





Visst är det spännande att The Big 5 lever sina liv där, men att det är helt omöjligt att se alla är en annan sak. Det finns dock ingen anledning att bli besviken för det finns så mycket annat.


Den här gången kunde vi med gläldje se hur det regnat och hur det torra landskapet vi sett så många gånger förr numera är ett minne blott. Vi körde runt, upp och ner för kullarna. En viss tonåring kunde inte låta bli att sova i baksätet, men väcktes så klart när vi andra upptäckt något spännande. Djurskådande måste vara jobbigt för en växande kropp.


Om någon undrar, så finns det picknickplatser där man är tillåten att äta sin medtagna matsäck och gå på toaletten. Det är inga staket, så man gör det på eget bevåg. Känns ändå på något förunderligt sätt både tryggt och säkert. Det finns en restaurang på ett ställe med en otrolig vy utöver parken. Där finns det även tillfälle att tanka, sova över och boka en guidad tur med jeep om  man skulle vilja det. Men, detta har vi gjort tidigare och valde den andra varianten. Alltså, gårdagens kvällsmat, egen tidigare tankad bil och en stuga en bit utanför parken. 


En lyckad heldag på safari gör en glad. Om vi kommer återvända? Väldigt troligt. 

Kommentarer

Populära inlägg