Att ta tillfället i akt

 


Idag är det Youth Day och det är ledigt. Vi var några som tog tillfället i akt och hoppade på den anordnade vandringen på en farm här i närheten. Men, det var nästan så att det inte blev av. Inte för att vi inte hade tillräckligt med energi, men för att det återigen varit strejk. Precis på den vägen vi måste åka på för att komma dit vi skulle. Strejken som handlade om att kommunen lovat att fixa dåliga vägar och inte hållit sitt löfte, fick en lösning igår eftermiddag efter två dagars brännande av bildäck och annat som störde ordningen. Att man vänjer sig vid sådant här ändå ... Fast efter många år här borta, så har det blivit något man nästan ser som  normalt. 

Tillbaka till vandringen, för vi kunde ju ändå närvara... Det var den allra bästa starten på en lång, solig helgdag. Tillsammans med andra hurtiga medmänniskor tog vi oss runt den 7 km långa leden. Precis som på alla andra ställen här gäller berg och dalar, åar och vackra vyer. Vintervandringar är perfekta med klar luft och trevligt sällskap. I målgång blev vi bjudna på grillad korv och dryck. Att landets Covid-regler precis blivit något striktare igen kändes ganska avlägset, då utomhusluften och den stora ytan gjorde det möjligt för många att samlas. 

Ju mer frisk luft jag får, desto bättre mår jag och nu är jag definitivt nyladdad för ytterligare några arbetsdagar innan helgen tar vid igen. 



Kommentarer

Populära inlägg